Стартап із Таїланду розробляє вакцину від COVID-19 на основі листя тютюну

Тайська компанія завершила першу фазу випробувань вакцини на людях

Таїландська компанія Baiya Phytopharm планує розробити першу в країні рослинну вакцину від Covid-19 на рослинній основі з листя австралійського тютюну. В грудні минулого року стартап завершив першу фазу випробувань вакцини на людях, пише CNBC, передає Hubs.ua.

Компанія, заснована докторами Сутирою Тайчахунавуд і Варанью Пхулчароеном у 2018 році, прагне використовувати доступні вакцини як зразок. Вчені, які працюють над цією вакциною, бажають перетворити Таїланд з імпортера вакцин на їхнього виробника.

Компанія Baiya є першою тайською компанією, що увійшла до Університетського інноваційного центру CU – дослідницького центру для стартапів, що працюють над технологією виробництва рекомбінантних білків, які можуть використовуватися для виробництва ліків і вакцин.

Стартап фінансується коштом грантів випускників Університету Чулалонгкорн і уряду Таїланду, крім того, він залучив майже $3 млн завдяки колективному фінансуванню.

В компанії Baiya поставили за мету побудувати в Таїланді надійну дослідницьку галузь, яка залучатиме молоді таланти.

Тайська компанія завершила першу фазу випробувань вакцини на людях, друга фаза випробувань вакцини розпочнеться в лютому, а третя – у червні. Компанія сподівається надати дані в Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів Таїланду для затвердження вакцини в III або IV кварталі цього року.

«Поки що ми знаємо, що усі добровольці у безпеці. І ми цим дуже задоволені», — наголосила Сутіра.

Також в компанії заявили, що в разі схвалення вакцини зможуть швидко збільшити свої виробничі потужності.

«Наразі наші підприємства можуть виробляти приблизно 5 млн доз вакцин на місяць, що становить майже 60 млн доз вакцин на рік», — сказала Сутира.

Вчена також додала, що вони зможуть виробляти вакцини не тільки для Таїланду, але й для всього регіону.

Нагадаємо, що досі у світі не було ще вакцини на рослинній основі від COVID-19, хоча принаймні ще одна, окрім  тої вакцини яку розробляє компанія Baiya, знаходиться в розробці.

Як повідомлялось раніше, британський стартап з українським корінням провів ребрендинг.

*

Top