Роберт Дауні Молодший та Річард Бренсон інвестували у стартап з виробництва олій з бактерій

Стартап залучив $37 млн ​​інвестицій у рамках раунду серії А

Стартап із Сан-Франциско Zero Acre Farms представив технологію з виробництва аналогів рослинних олій із ферментованого матеріалу. Продукти створюють за допомогою бактерій у біореакторах, повідомляє портал Green Queen, передає Hubs.ua.

За оцінками Zero Acre, до однієї п’ятої частини всіх вживаних калорій можна віднести калорії рослинних олій, які додають до всього, від закусок до сковорідок перед приготуванням. Ці всюдисущі жири псують наше здоров’я. Компанія пропонує замінник рослинної олії, створений шляхом ферментації та живлення мікроорганізмів з кращими харчовими цінностями та меншим вуглецевим слідом.

«Це схоже на виробництво пива, але замість етанолу мікроби створюють масло і жир — і багато», — сказав журналістам генеральний директор та співзасновник Zero Acre Farms Джефф Ноббс.

Засновники стверджують, що їхня заміна кукурудзяним та пальмовим маслам допоможе зупинити вирубку лісів та вирішити безліч проблем зі здоров’ям, спричиненим залежністю від дешевих рослинних жирів. За даними компанії, понад 20% щоденних калорій у раціоні сучасних людей припадає саме на ці джерела.

Компанія пропонує замінник рослинної олії, створений шляхом ферментації та годівлі мікроорганізмів, з кращою поживною цінністю та меншим вуглецевим слідом.

В даний час підприємство вже може виробляти тисячі літрів синтетичної олії на рік. Запуск у роздрібний продаж очікується у 2022 році.

Стартап залучив $37 млн ​​інвестицій у рамках раунду серії А. Серед вкладників Zero Acre підтримали британська група Coldplay, компанія голлівудського актора Роберта Дауні-молодшого, мільярдер Річард Бренсон та інші знаменитості.

Слід зазначити, що Zero Acre — не перший стартап, який зосередився на бізнесі жирів. У всьому світі спостерігається тенденція до зростання кількості стартапів у сфері харчових технологій, які прагнуть відтворити пальмову олію та тваринні жири. Деякі орієнтуються на раніше витрачені продукти харчування, такі як фруктові кісточки, щоб створити унікальну пропозицію. Інші звертаються до методів вирощування, щоб зберегти тваринну базу, але усунути жорстокість виробництва.

Як повідомлялось раніше, стартап з українськими фаундерами залучив $4,8 млн.

*

Top