К пенсии надо готовиться

Учитывается зарплата за последние 3 года и коэффициент рабочего стажа

В Кабинете министров Украины представили новую формулу расчета пенсий по которой будет учитываться зарплата за последние 3 года и коэффициент рабочего стажа.

«До недавнего времени пенсии назначались по 15 разным законам, таким образом существовали различные расчеты пенсионного обеспечения. Например, госслужащий с 20-ю годами стажа госслужбы получал пенсию в размере 90% от последнего заработка, а все остальные граждане только 40% от зарплаты. То есть, при одинаковом размере стажа, и одинаковом уровне заработка, пенсии для отдельных категорий отличались более чем вдвое», — заявил министр соцполитики Андрей Рева уточнив, что согласно законопроекту о реформировании пенсионной системы, размер пенсии будет рассчитываться по формуле: размер средней зарплаты в Украине за 3 года перед обращением за назначением пенсии умноженный на индивидуальный коэффициент заработной платы (соотношение размера получаемой зарплаты по отношению к средней зарплате, с которой уплачивались взносы) и на коэффициент страхового стажа (на сегодня величина оценки одного года страхового стажа равняется 1,35, а с 1 января 2018 года будет составлять 1).

Кроме того, планируется введение единых правил относительно сроков выхода на пенсию. Также изменения коснутся механизма возмещения работодателем расходов Пенсионного фонда на выплату пенсий, назначенных на льготных условиях.

«С 1 октября 2017 года будет заменен механизм возмещения пенсий для таких категорий работников по возрасту на льготных условиях за счет уплаты работодателем повышенной ставки единого взноса размером 15 и 7%», — сказано в сообщении.

9 июня премьер-министр Украины Владимир Гройсман заявил, что без реформ Пенсионный фонд обанкротится.

коментаря;

  1. ГК said:

    Помню, в школе часто были примерчики по математике — «упростите выражение». Выражение бывало и сложноватое, и не очень, но упрощать приходилось окольными путями. И вот, упрощаешь-упрощаешь, а в итоге получаетсячто-то предельно простое: например, 1, 0, 2, синус 2х и т. п.
    Вот и тут то же: нагородили нагородили, наформулировали… А результат простой: не видать вам пенсии, как своих ушей. Что тождественно равно, по определению: ФИГВАМ.

  2. Геннадій said:

    Як в держстаті рахують середню зарплату? Може, наприклад, так: 10 топ-менеджерів по 1 млн + 10 тисяч працівників по 3 тис. = 40млн. грн /на 1010 працівників = і виходить середня дорівнює 39603 грн 96 коп. Може розрахунок спрощений, але сенс в підходах думаю зрозуміло всім. Можна прийняти вольовим рішенням і 6тис. грн і 8 тис. грн — але у абсолютної більшості на сьогодня 2-3 тис. грн. А є і менше. Підіть до людей, попитайте і буде вам правда.

  3. Стас said:

    Нехай цей вундеркинд — прем’єр своєю галіматією про пенсійну реформу, про нові формули нарахування пенсій на напудрює мізки трудящому люду.
    Насправді всі ці його «заходи» це намагання пригасити зростаюче невдоволення людей з маленькими пенсіями матеріальними і фінансовими умовами свого існування.
    А вся проблема в тому, що наповнювати бюджет Пенсійного Фонду нема з чого чи з кого.
    Підприємства в основному вже або трупному стані (більшість), або в стані майже доздиху.
    Виїжджали наші владники у цих питаннях, і раніш, і зараз, за рахунок того, що пенсії максимально мінімізували (основній масі) народу , ухилялись від індексації пенсій, яка обумовлювалась відповідним Законом України, та за рахунок коштів, які мали йти на індексації пенсій з бюджету ПФ, робили сміхотворні ( в основному) підвищення пенсій мінімальщикам.
    Таким чином, в пенсійних питанрнячх приходить та в певних мірах прийшла до такого стану , що за рахунок пенсіонерів, які своєю працею заробили більш — менш достатні розміри пенсій влада робить пенсійні покращення мінімальщикам, які або ледачкували у свій час, не сильно напружуючись на роботі та отримували відповідну невеличку зарплатню, або взагалі працювали епізодично та байдикували.
    Так себе панове депутати та міністри геть не «жаліють» у питання свого грошового забезпечення. Знаходять грошики кожного разу на підвищення грошових гонорарів для себе.

  4. Геннадій said:

    Поки мій перший коментар очікує модерації, я продовжу: таким чином, згідно з озвученою на цьому сайті формулою кабміну та прогнозу середньої зарплати до кінця року в розмірі 7,1 тис. гривень, індівідуальний коефіцієнт заробітної плати у більшості працівників буде складати десь 0,5 і менше. Якщо перемножити його на свою зарплату 3 тис., а потім ще перемножити на коефіцієнт страхового стажу (який з 1.01.2018 буде дорівнювати аж цілій одиниці) — то получимо десь 1500 гривен і менше. Математика наука точна і правдива. Чи може я не так зрозумів формулу? Тоді підправте.

  5. K.lvbkf said:

    Доходи пенсионного фонда реально увеличились с нового 2017года ,когда мінімальная зарплата виросла с 1450 до 3200,то и налог на з/пл ,который мы перечисляем на предприятии вырос (22%) было 319грн. стал 704грн. с одного работника.

*

Top