Головний науковий співробітник GSK йде у стартап з клітинного омолодження Altos Labs

Стартап Altos набирає до штату вчених зі всього світу

Британська фармацевтична компанія GlaxoSmithKline (GSK) оголосила, що її головний науковий співробітник Хел Беррон залишить у серпні свою посаду в GSK і займе крісло генерального директора компанії Altos Labs, яка має на меті знайти спосіб клітинного омолодження. На його місце призначений перший заступник директора відділу з медичних досліджень і технологій Тоні Вуд, повідомляє GSK, передає Hubs.ua.

У компанії повідомили, що Беррон, як і раніше, залишиться членом ради директорів компанії як невиконавчий директор з додатковими обов’язками з надання допомоги у проведенні досліджень та здійсненні розробок, а також продовжить надавати наукові консультації.

У 2020 році Беррон заробив $11 млн., що на $2,5 млн дол. більше, ніж зарплата генерального директора GSK Емми Уолмслі.

Стартап Altos набирає до штату вчених зі всього світу. Компанія прагне звернути назад процес старіння людей, вивчивши способи відновлення здоров’я клітин та усунення хвороб, травм та фізичних порушень. Компанія отримала підтримку у розмірі $3 млрд. від інвесторів, одним із яких став засновник Amazon Джефф Безос.

Беррон зазначив, що є очевидним той факт, що клітини мають здатність омолоджуватися, відновлюючи свій епігенетичний годинник і усуваючи пошкодження від безлічі стресорів. Ці ідеї, на переконання вченого, підкріплені великими досягненнями у низці перетворюючих технологій.

Беррон пішов на тлі тиску інвесторів, з яким стикається GSK. Нещодавно американський хедж-фонд Elliott Investment Management розкритикував ефективність роботи компанії та зажадав призначити нових членів ради директорів. Зокрема, було поставлено під питання збереження Емми Уолмслі на посаді генерального директора.

Щодо свого наступника Баррон зауважив, що працював з ним у тісному контакті протягом кількох років і знає його як вченого найвищого рівня.

У компанії зазначили, що Тоні Вуд є вельми шанованим вченим і один із найкращих хіміків у світі, з більш ніж 30-річним досвідом роботи з різних дисциплін R&D.

«За час своєї кар’єри Тоні провів велику глобальну організаційну роботу з відкриття та розробкки лікарських засобів в декількох терапевтичних областях, в тому числі імунології, онкології і інфекційних захворювань. Завдяки його розробкам з’явлюся багатьо нових ліків», — добавили в компанії.

Як повідомлялось раніше, ізраїльський стартап створив перше у світі рослинне філе лосося.

*

Top