ЄБА: Важливим завданням Держгеонадр є популяризація надр з метою залучення іноземних інвесторів для участі в аукціонах
Фото з сайту Держгеонадра

Службі та дотичним структурам вже зараз варто говорити про можливості індустрії для її промоції

В Європейській бізнес асоціації відповіли на питання Hubs.ua щодо ситуації з проведенням аукціонів Державною службою геології та надр України (Держгеонадра) з продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

Раніше ми писали, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) проводить розслідування та дослідження можливих змов на 63 аукціонах Держгеонадр та інших тендерах, які стосуються видобутку родовищ.

Інтерес в ЗМІ до цієї сфери був викликаний заявою громадської організації «Геологія України» про можливу змову на п’яти аукціонах Держгеонадра з продажу спецдозволів на користування родовищами глини. За даним ГО, учасниками торгів, які відбулись 6 вересня 2022 року, були ПрАТ «Майдан-Вильський комбінат вогнетривів», колективне підприємство «Полонський завод «Маяк» (обидва належать Валентину Шеветовському) та ТОВ «Арт Буд Сервіс».

Як зазначили в ГО:  «через можливу змову учасників зазначених аукціонів – порушення законодавства про захист економічної конкуренції – державний бюджет міг недоотримати мільйони гривень».

В АМКУ підтвердили, що Північним міжобласним територіальним відділенням проводиться дослідження щодо аукціонів, зазначених у заяві ГО «Геологія України».

У свою чергу в Держгеонадра відповіли, що встановлення фактів змови учасників аукціонів на користування надрами не є повноваженням Служби.

Водночас, проблема може спричинити критичні наслідки для ринку. За даними видання Nadra.ifo, є ризик того, що через змови в перспективі втратити спецдозволи можуть десятки переможців аукціонів Держгеонадр. Вже існує відповідна судова практика скасування результатів аукціонів та спецдозволів на підставі рішення АМКУ про виявлену змову.

Hubs.ua звернувся з запитом до голови Комітету з надрокористування Європейської бізнес асоціації Дмитра Кащука з низкою питань щодо цієї проблеми. Нижче публікуємо наші питання та відповіді представників ЄБА без змін.

— Наскільки, за оцінками бізнесу, достатньою та повною є геологічна інформація про надра, яку на аукціонах в системі Prozorro.Продажі оприлюднює Держгеонадра, для прийняття рішення про купівлю спецдозволів? Чого не вистачає? Якщо така проблема є, то які шляхи її вирішення пропонує бізнес?

— По кожному об’єкту, який виставляється на аукціон, необхідно проводити ще додаткові дослідження, залучати профільних геологів, які вивчають не лише вторинну інформацію, але й первинну. Відповідно, чим більше опубліковано інформації, тим краще.

Так, з ухваленням Закону України 2805-IX інформація стала більш відкритою для громадян та міститься на електронному Державному геологічному порталі. Проте даний портал наразі закритий для загального доступу з міркувань безпеки через війну, але після закінчення воєнного стану ця інформація стане доступною. Виключенням будуть документи «для службового користування» та секретна геологічна інформація.

І я впевнений, що з’явиться значно ще більше можливостей, щоб проаналізувати лоти, виставлені на аукціон в частині первинної та вторинної геологічної інформації, свердловин, спеціальних дозволів на користування надрами, протоколів захисту запасів, об’єктів природно-заповідних фондів тощо. Таким чином Державний геологічний портал має значно полегшити аналіз об’єктів, які виставляються на аукціони.

— Наскільки прозорим та рівноправним з боку державних органів (у тому числі, Держгеонадра) є доступ до геологічної інформації всім учасникам ринку? Чи стикались члени ЄБА з дискримінацією у цій сфері? Якщо така проблема є, то які шляхи її вирішення пропонує бізнес?

— Доступ до інформації у всіх однаковий. Про дискримінацію представники Європейської Бізнес Асоціації не повідомляли спільноті.

В системі проведення аукціонів на надра існує наступна дилема. З одного боку, за правилами аукціонів вони є легітимними у випадку участі в торгах більше одного учасника. Що ускладнює розвиток видобутку надр у випадку відсутності конкуренції на родовище. З іншого боку, порушення закону через змову учасників, які технічно імітують конкуренцію, щоб легалізувати торги, є неприпустимим. На думку бізнеса, чи не є пасивною позиція Держгеонадра у популяризації аукціонів на спецдозволи та у відкритті геологічної інформації, через що про продаж дозволів на видобуток цінних надр знає тільки обмежена кількість інвесторів? Наскільки наразі достатньою та правильною є промоція Служби? В колонці «Економічної правди» в 2018 році ви зауважували, що її недостатньо для залучення до торгів інвесторів з більшими можливостями.

— Важливим завданням Держгеонадр та дотичних структур є популяризація українських надр з метою залучення іноземних інвесторів для участі в аукціонах, для промоції індустрії та її можливостей. І про ці можливості варто говорити вже.

В той же час, наразі в країні йде війна. Тому, прямою вимогою, відповідно до рішення РНБО від 16.07.2021 «Про стимулювання пошуку, видобутку та збагачення корисних копалин, які мають стратегічне значення для сталого розвитку економіки та обороноздатності держави», введене в дію Указом Президента України від 23.07.2021 №306, є затвердження КМУ переліку ділянок стратегічних корисних копалин, які виставляються на аукціон.

Досі цей перелік поки не затверджений. Комітет надрокористування Європейської Бізнес Асоціації спрямовував запит до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів стосовно стадії підготовки та часових перспектив прийняття проєкту постанови Кабінету Міністрів України, якою буде затверджено перелік ділянок надр (родовищ корисних копалин), які мають стратегічне значення для сталого розвитку економіки та обороноздатності держави, що надаватимуться у користування шляхом проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

Бізнес було поінформовано, що Постанова про затвердження переліку стратегічних корисних копалин, що надаватимуться у користування шляхом проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування погоджена з усіма дотичними структурами, але враховуючи воєнні ризики, такі аукціони зможуть оголошувати через декілька місяців після завершення воєнного стану.

Водночас, наразі в країні проводяться аукціони на прості будівельні корисні копалини, торф, газ тощо, досить широко популяризируються і мають чималу зацікавленість. Зокрема, протягом 2022 року було виставлено 97 лотів на аукціон, з яких 74 отримали своїх переможців, з них: 10 лотів – пісок, 8 – граніт, вуглеводні – 3, торф – 3 тощо.

Крім того, досить багато ділянок внесено до інвестиційного атласу надрокористувача і кожна зацікавлена компанія може ініціювати аукціон.

— Як на думку бізнесу можна удосконалити законодавче поле для унеможливлення змови між учасниками під час проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами? Яка роль у цьому повинна бути у Міндовкілля та Держгеонадра?

— Запобігання, як і розслідування будь-яких змов між учасниками під час проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами виключно у компетенції АМКУ.

Водночас, важливою є промоція галузі, потенціалу, робота з інвесторами – аби останні розуміли потенціал та як до нього можна долучитись. За таких умов, навіть якщо дозволити аукціони, якщо для участі в ньому подано одну заявку – це допоможе позбавити технічної імітації електронних торгів, унеможливить змову між учасниками під час проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, збере учасника, який дійсно зацікавлений в ефективній роботі. Крім того, це означатиме, розвиток надр в Україні дійсно має шанс. Хоча, беззаперечно, лоти (особливо такі) будуть потребувати дуже детального контролю.

Крім того, на платформі Комітету з питань відновлення України експерти Європейської Бізнес Асоціації підготували Білу книгу, де виклали пропозиції бізнес-спільноти щодо відновлення економіки України та покращення бізнес-клімату в державі. Біла книга охоплює пропозиції Асоціації в низці сфер, зокрема і у видобувній галузі.

— Який склався попит від іноземних інвесторів на купівлю в Україні спецдозволів на надрокористування? Чи зростає він після першого півріччя другої фази війни (з 24 лютого 2022 року)?

— Наразі всі інвестори уважно спостерігають за розвитком ситуації в країні, вивчають ринок та його можливості, знайомляться з потенційними партнерами, тощо. Саме для цього, до речі, Європейська Бізнес Асоціація і запустила кілька місяців тому Інвестиційну мапу в розрізі регіонів України, де можна подивитись активні проєкти, що шукають інвестування в різних областях України, в різних індустріях познайомитись з ними, тощо (https://investmentmap.com.ua/).

Зі зрозумілих причин наразі важко говорити про великий попит від іноземних інвесторів, проте, вірю, що після Перемоги України кількість охочих інвестувати в українські надра збільшиться. Але я б рекомендував основу готувати вже зараз (аби було, принаймні, розуміння, що і де є цікавим для інвестування).

— За оцінкою GMK Center, на ринку глин, на які завжди існував великий попит у світі, склалась важка ситуація. Війна зупинила експорт керамічних глин з України. Більшість родовищ керамічних глин зосереджені в Донецькій області, де точаться активні бойові дії. Відповідно бізнес втратив цінні активи.

Водночас на торгах Держгеонадра на родовища глин в інших областях відсутня висока конкуренція. Чому на Ваш погляд склалась така ситуація?

— Мені здається, що багато компаній ще не втратили свої родовища. Попри те, що під окупацією знаходиться значна частина Донецької області, велика частина родовищ є збереженою за ліцензіатами і вони зможуть їх розробляти. Надіємось, що ЗСУ звільнять уже найближчим часом ті території, які належать українському народові. Після цього надра будуть розроблятися. Друге питання – це якість глин, які зосереджені в Донецькій області. Таких якісних родовищ керамічних глин, які є в Донецькій області, на інших територіях України немає.

(додаткове питання від Hubs після отримання основної відповіді) На Вашу думку, яка існує небезпека для розвитку видобувної галузі через те, що на етапі проведення десятків аукціонів Держгеонадра відбуваються чисельні змови між учасниками, які згодом розглядаються АМКУ щодо порушень антиконкурентного законодавства, та можуть бути відмінені в судовому порядку?

— Зі свого боку ми прокоментували питання, на які можемо дати експертну відповідь. Дане питання ми не вивчали.

*

Top