У Києві розпочався страйк кранівників

У зв'язку із заборгованістю по зарплаті

Сьогодні, 1 жовтня, будівельники двох будмайданчиків у Києві від самого ранку не приступають до роботи на знак протесту, у зв’язку із заборгованістю по зарплаті.

Машиністи й машиністки баштових кранів на будівництві ЖК «Метрополь» (Велика Васильківська 91-93) та вул. Московська 8) заявили напередодні керівництву фірми ТБК АЛЬТІС, що якщо до 1 жовтня не відбудеться повного погашення зарплатної заборгованості (тягнеться з линя), а тариф у оплаті праці не підніметься до 150 грн/год, то працівники зупинять роботу, посилаючись на багаточисельні несправності та порушення техніки безпеки й охорони праці, яких на будівництві чимало.

Зазначимо, заборгованність по заробітній платі тягнеться ще з липня.

Також окремою вимогою кранівників фірми ТБК АЛЬТІС є переведення кранівників на повністю офіційну «білу» зарплату. Наразі на будмайданчиках в Україні люди працюють по 200-250 годин на місяць, отримуючи за цю працю «мінімалку» та «конверт».

Вже більше року, «ПРОФСПІЛКИ КРАНІВНИКІВ» Києва, Одеси, Львова, Харкова борються за підняття тарифу оплати праці до рівня 150 гривень на годину.

Ця вимога, на переконання кранівників «забезпечить можливість жити, а не виживати, будуючи дорогу столичну нерухомість!».

Під час двогодинного страйку кранівники, піднявшись на кран, зупинили свою роботу на будівельних майданчиках.

До учасників страйку долучились кранівники з інших будівельних майданчиків України та профспілкові активісти. Під будмайданчиками було організовано солідарний пікет.

Такі дії кранівників є вимушеними, з огляду на те, що роботодавці ігнорують офіційні звернення та прохання робітників.

Як повідомлялось раніше, робітники хімічних підприємств попросили у президента діалогу та недопущення скорочення робочих місць у галузі.

*

Top