Стартап ексголови НБУ Гонтаревої вийшов на самоокупність: компанія накопичила базу зі 100 тис пацієнтів

MediKit планує експансію в інші країни

Медичний стартап ексголови Національного банку України Валерії Гонтаревої MediKit за три роки вийшов на самоокупність, встиг накопичити базу зі 100 тис пацієнтів, близько 300 лікарів та залучити у партнери найбільшу приватну клініку «Добробут». Наразі компанія планує експансію в інші країни, пише видання forbes, передає Hubs.ua.

MediKit працює у сфері телемедицини. Вартість разової лікарської консультації, яку можна замовити через Viber, становить 250 грн. Можна придбати місячний абонемент за 480 грн або річний за 990 грн. У базі MediKit – три сотні лікарів практично всіх спеціальностей.

Глобальна мета стартапу MediKit  — екосистема для пацієнтів за участю лікарів, страховиків, аптек, діагностичних центрів та фармкомпаній.

«У MediKit – 500 телеконсультацій за день. Назвіть мені клініку в Україні, яка може показати такі результати. І це тільки початок», – повідомила Гонтарева.

За словами СЕО стартапу Руслана Кравця, початковим концептом проєкту у 2018 році була платформа для віддаленої роботи лікарів із пацієнтами, але концепція не злетіла.

Влітку 2020-го MediKit змінив вектор та зосередився на телемедицині. До жовтня 2021-го компанія вийшла на самоокупність, а в грудні сума виторгу вже сягнула 1 млн грн на місяць.

Як працює стартап — MediKit через платну або органічну рекламу пропонує потенційним клієнтам поговорити з лікарем прямо зараз, не встаючи з дивану. «Близько 90% запитів знаходять лікаря протягом хвилини. Вартість разової консультації — 250 грн», — зазначає СЕО проєкту.

У грудні сервіс переїхав до Viber. До цього Кравця підштовхнула особиста історія. «У маленькому місті з великою кількістю родичів віком 50+ я зрозумів, що наша система для них надто складна», – каже він. Тепер для отримання консультації достатньо зареєструватись у Medikit у Viber. Вводити електронну пошту або номер телефону не потрібно — реєстрація активується однією кнопкою.

Компанія хоче наростити базу клієнтів до мільйона. Також у планах завоювати весь російськомовний трафік медичних телеконсультацій.

Юридично Гонтарева не пов’язана з проєктом. Найбільшу частку в компанії має її син Антон – 35,1%. У мережі клініки «Добробут» – 28%, в однієї зі співзасновниць групи ICU Світлани Кириченко – 22,4%, у гендиректора MediKit Руслана Кравця – 14,4%.

Як повідомлялось раніше, український стартап для медитацій: Mindist зібрав у pre-seed раунді $300 тис.

*

Top