Кабмин одобрил и направляет в Раду доработанный проект бюджета-2017

Правительство провело экстренное заседание

В среду вечером, 3 ноября, Кабинет министров провел экстренное заседание. Причиной стала работа над государственным бюджетом-2017. По результатам заседания Кабмин одобрил и направляет сегодня в Раду ко второму чтению доработанный проект госбюджета-2017.

«Сегодня мы оформим все документы и направим в украинский парламент.  Я хочу поблагодарить министерства и коллег-министров за такую сложную работу над разработкой проекта бюджета на 2017 год», — сказал премьер-министр Владимир Гройсман.

Кабмин утвердил заложенный ранее рост минимальной зарплаты до 3200. Правительство согласилось увеличить зарплаты и в других сферах. Так, учителя, например, будут получать на 30% больше. При этом премьер-министр заявил, что это не приведет к негативным последствиям. «Никаких инфляционных процессов, никаких включений верстаков не будет, будут реальные повышения заработных плат», — заявил Гройсман.

Напомним, 20 октября Верховная Рада утвердила в первом чтении бюджет-2017.

коментаря;

  1. rjkz said:

    Ну і кого тепер можна здивувати новим потужним витком знецінення гривні? ———————————————————————Трохи з історії нашої незалежної. В Україні у 1992-1996 роках зарплати і пенсії зростали майже кожен місяць удвічи. Уявіть, що середня зарплата на початку 1992 року була 200 крб.,, а наприкінці цього ж року — 10000 крб ! А у 1995 році середня зарплата вже досягала 8-9 млн. крб.(!) Тоді ми всі були мільйонерами! Правда, квартплата також була 4-5 млн. крб. щомісяця, а хлібина коштувала близько 50000 крб. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу: сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року до 2014-го року гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла . ————————————————Знецінюються українські гроші — лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Інфляція — це тихий грабунок людей владою, оскільки тих грошей-папірців влада може надрукувати скільки завгодно. А ціна грошей вимірюється не кількістю нулів на купюрах, а їх купівельною спроможністю.

    • Жук said:

      Ти б ще за хліб і комуналку в СРСР згадав.
      Інфляція присутня в усіх економіках країн, і в США в тому числі, а от гіперінфляція це зло.
      Проблема не в ОВДЗ, а в логічності і доцільності їх випуску. Грошова маса має відповідати товарній масі, а якщо перекос іде в ту чи іншу сторону — ринок відповідно реагує і потуги влади щось виправити тільки на якийсь час сповільнюють економічні процеси.

*

Top