Британська Wirex залучила $15 млн. Розвиватимуть R&D в Україні

Компанія має на меті залучити в Україні розробників задля створення нових функцій для фінтех-продуктів

Британська фінтех-компанія Wirex, що в грудні 2021 року запустила продукт в Україні, оголосила про залучення $15 млн інвестицій, — повідомляє AIN.UA, передає Hubs.ua.

Залучені кошти будуть спрямовані на розвиток українського R&D-центру. Компанія має на меті залучити в Україні розробників задля створення нових функцій для фінтех-продуктів та масштабування платіжних сервісів після нещодавнього запуску продукту у США. На момент виходу матеріалу, над продуктом вже працюють понад 250 українських IT-фахівців.

«На початку лютого ми успішно запустили наш продукт Wirex App у США. Як наслідок, залучене фінансування ми використаємо для інвестицій у людей, бізнес-процеси та розвиток продуктів з метою активного масштабування нашої діяльності», – прокоментував співзасновник Wirex Павло Матвєєв.

Хто виступив інвесторами в оголошеному раунді – не повідомляється.

У Wirex відзначили, що $15 млн інвестицій – проміжний етап фінансування перед наступним раундом серії B у розмірі $60-80 млн. Його запланували на 2022 рік, очікуючи, що інвестиції значно підвищать вартість компанії.

CTO Wirex та голови Wirex R&D, Руслан Колодяжний зазначив, що Wirex шукає «професійних девелоперів та IT-фахівців» з усієї України на віддалений формат роботи над продуктами компанії.

У планах компанії: розробка нового функціоналу, зокрема розвиток платіжних, трейдингових інструментів, інтеграція нових блокчейн-протоколів, DeFi-додатків та масштабування продукту на нових ринках.

Wirex — британська фінтех-компанія з головним офісом у Лондоні, заснована Павлом Матвєєвим і Дмитром Лазаричевим у 2014 році.

Офіси Wirex знаходяться у Лондоні, Атланті, Торонто, Сінгапурі та Токіо, а R&D центр – в Україні. Глобально над продуктами працюють 400 фахівців. До кінця 2022 року Wirex планує розширити свою команду до 600 спеціалістів.

В грудні 2021 року Wirex вийшов на ринок України. За допомогою рішення компанії українці можуть купувати та обмінювати Bitcoin, Ethereum, Dogecoin та понад 20 інших криптовалют, а також створювати накопичувальні рахунки на базі технології DeFi – децентралізованих фінансів.

Нагадаємо, британський стартап Wirex став першою нативною платформою криптовалюти, що отримала повноправне членство в платіжній системі Mastercard, що дозволяє безпосередньо випускати платіжні картки.

*

Top