Українці почали цікавитися інвестиціями в країни Латинської Америки – Олександр Лимар

На ринках регіону склались сприятливі інвестиційні умови: високі відсоткові ставки та падіння інфляції

Економічна стабільність та ефективна боротьба з інфляцією зробили країни Латинської Америки привабливими для інвестицій, і на них вже також звернули свою увагу українці.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів бізнесмен та фінансовий експерт Олександр Лимар.

«Облігації та валюти Латинської Америки приваблюють інвесторів, які прагнуть отримати високий прибуток. Це пов’язано зі сприятливими умовами на ринках регіону: високі відсоткові ставки та падіння інфляції. Станом на сьогодні Латинська Америка відзначається п’ятьма з восьми найефективнішими світовими банками», – пише експерт.

Він зазначає, що останнім часом менеджери активів нерідко вкладають свої інвестиції в латиноамериканські облігації та валюту через їхню привабливу дохідність та стійкість.

При цьому латиноамериканський регіон визнано одним із найкращих місць для інвестування, як з точки зору державного боргу, так і з міркувань чистого валютного ризику.

«Центральні банки Латинської Америки вживали швидких та рішучих заходів у боротьбі з інфляцією, що допомогло знизити її темп значно швидше, ніж у багатьох інших регіонах. Високі процентні ставки не завадили економічному зростанню, а Бразилія та Мексика взагалі перевищили прогнози щодо зростання ВВП. За оцінками експертів, реальна прибутковість від інвестицій в латиноамериканські валюти стає все більш привабливою», – зазначає Олександр Лимар.

За словами експерта, однією з причин повернення інвесторів до Латинської Америки є заспокоєння щодо політичних ризиків. Відсутність в деяких країнах парламентської більшості, здатної активно впроваджувати значні реформи, та капітали, зосереджені в центральних банках, роблять інвесторів більш впевненими у стабільності економічної політики.

Він зазначає, що в цілому облігації та валюти Латинської Америки приваблюють вкладників через їх високі відсоткові ставки, низьку інфляцію та стабільну економіку.

«З огляду на ці факти інвестиції «за океаном» починають приваблювати також і українців, що мають певний капітал, але не хочуть вкладати його в європейські активи, тому що дорого / недостатньо прибутково / юридично складно або з будь-яких інших причин», – пояснює експерт.

За його словами, законодавство країн Латинської Америки та регуляторний механізм м’якіші до закордонних фінансів. В результаті українці, які «спакували заощадження до валіз та втекли від війни», бачать в цих країнах можливість для ефективного інвестування своїх коштів.

«Тож цілком ймовірно, що в наступні роки ми дізнаємося, що українська діаспора розширилася та стала значно потужнішою в тих країнах, від яких раніше ніхто не очікував таких змін», – підсумував Олександр Лимар.

*

Top