Продуктивна робота в умовах війни: як зберегти ефективність, працюючи у віддаленому форматі

На правах реклами

Через війну багатьом українцям довелося залишити свої домівки та/або повністю перейти до віддаленої роботи. Такий формат болісно вдарив по продуктивності працівників, які звикли до офісних умов. Якщо ви належите до цієї категорії, спробуйте підвищити професійну ефективність завдяки кільком простим порадам!

№1 Розробіть персональний розклад

Якщо ви маєте змогу вільно розподіляти свій робочий час, це не означає, що його не варто структурувати. Визначте оптимальний режим відпочинку, розрахуйте кількість годин на виконання кожної задачі, обов’язково закладіть в розклад обідню перерву. Додатково робіть невеликі паузи кожні 1–2 години, аби розім’ятися  та розслабитися.

№2 Підключіть швидкий Інтернет

Якщо завантаження необхідних для роботи матеріалів, сайтів, ресурсів займає певний час, то відволіктися від виконання задач надзвичайно легко. А от повернутися до плідної праці – важко. Подбайте про те, аби гідну швидкість з’єднання забезпечував провайдер в Києві та інших містах. В Україні якісне підключення можна отримати з Volia.

Також проінспектуйте налаштування роутера – іноді простої оптимізації маршрутизатора достатньо, аби значно підвищити швидкість Інтернету.

№3 Відірвіться від новин

Війна вносить свої корективи в життя: навіть якщо ви проживаєте в безпечному регіоні або за кордоном, дуже важко припинити читати новини. Звісно, важливо залишатися в курсі ситуації, але робити це необхідно дозовано. Наприклад, читати новини вранці і ввечері, чи одразу після завершення щоденних робочих задач. Це допоможе знизити рівень тривоги й стресу, зосередитися на покращенні професійних якостей.

№4 Використовуйте тайм-трекери

Інколи буває важко залишатися зосередженим на роботі, коли доводиться працювати з дому. Комфортний домашній одяг і зручний диван поруч налаштовують на більш розслаблений лад. Іноді також доводиться відволікатися на хатні справи. Побороти сторонні фактори й поринути в роботу допоможуть персональні тайм-трекери. Встановлені обмеження спонукають виконати чіткий обсяг роботи за конкретний проміжок часу.

№5 Забезпечте собі фізичну активність

Як не дивно, але «посидіти подовше і встигнути побільше» – не найпродуктивніша стратегія. Через деякий час  концентрація уваги, а з нею і продуктивність, падає. Аби протистояти цьому, регулярно робіть короткі перерви для легких фізичних вправ. Вранці, ввечері та/або вдень (якщо дозволяє графік) варто виходити на прогулянку. Це дозволить тримати тіло і розум у тонусі.

*

Top