В Сенаті Франції закликають НАТО забезпечити Україну авіацією для якнайшвидшої перемоги у війні

Також парламентарі закликають Макрона ухвалити рішення про постачання танків LeClerc

З метою недопущення затягування війни росії проти України, для забезпечення можливості Збройних Сил України вийти на суверенні кордони 1991 року, необхідно збільшити фінансову та військово-технічну підтримку України. Зокрема, Франції необхідно ухвалити рішення про постачання танків LeClerc, а НАТО має забезпечити Україну авіацією.

Про це у коментарі виданню Guildhall заявив французький сенатор, член комітету Сенату Франції з оборони та міжнародних відносин Гійом Гонтар.

«Російська війна, яка вже забрала сотні тисяч життів, у тому числі безліч життів українських цивільних громадян, продовжується. Росія була кваліфікована Європейським парламентом як держава, яка підтримує тероризм і вона понесе відповідальність за свої злочини. Ми, екологічна група у французькому Сенаті, закликаємо до прийняття резолюції про посилення підтримки України, щоб не затягувати цю смертоносну війну. Україна має бути відновлена у межах 1991 року. Ми розуміємо страх перед ескалацією цієї війни, але, на жаль, альтернативи немає: ми маємо посилити нашу військову та фінансову підтримку Україні», – сказав сенатор.

Він зазначив, що «або ми надаємо Україні більше сучасного технологічного озброєння або війна перетвориться на окопну, де загине безліч солдат. Ми повинні враховувати, що росія має перевагу в людському ресурсі, з тієї точки зору, якщо війна затягнеться на кілька років».

Гійом Гонтар звернувся до президента Франції з проханням ухвалити політично важливе рішення про постачання Україні французьких танків Leclerc.

«Також відтепер стоїть питання надання Україні авіації. Вбачаючи розумний підхід українського Генерального штабу, я вважаю, що колективно ми можемо забезпечити Україну авіацією виключно для захисту власної території. Ми закликаємо наших партнерів по НАТО розпочати дискусії у цьому напрямі», – підсумував сенатор.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак доручив міністру оборони Бену Воллесу дослідити, які літаки Велика Британія може передати Україні.

*

Top