Інструменти мебляра: що важливо знати про фрезер

На правах рекламы

Для виготовлення складних меблевих конструкцій сучасному майстру не обійтися без ручного фрезера. Він може замінити одночасно декілька ручних інструментів, як от пилку, лобзик, дриль та різець. Якщо ви хочете виготовляти меблі професійно та не витрачати багато часу на рутинну роботу, то вам конче необхідно купити фрезер. Зробити це можна на сервісі OLX.

Що таке ручний фрезер по дереву і для чого він потрібен?

Фрезер дуже цінують майстри-меблярі. Він являє собою ручний інструмент для фрезерування. Фрезерування, своєю чергою, — це метод механічної обробки країв, пазів та отворів. Отже, фрезерна машина створена для того, щоб обробляти краї та робити фігурні отвори.

За допомогою фрезера можна створювати круглі та напівкруглі краї столів та інших меблів, висвердлювати отвори для ніжок стола чи стільців, підрівнювати краї, створювати ідеально гладкі виїмки та жолоби й використовувати його для шліфування маленьких деталей.

Для фрезерування використовують спеціальні насадки — фрези. Вони бувають різних розмірів та форм для створення широкого різноманіття декоративних елементів. Особливо актуальний фрезер для деревообробників, адже саме ним можна вирізати майже будь-яку дерев’яну форму та створити дерев’яний декор.

Також фрезерна машина підходить для роботи з малими деталями — за допомогою неї виготовляють прикраси, іграшки, сувенірну продукцію, гравіювання. Фрезер підходить для тонкої роботи.

Як працювати з фрезером?

Перед початком роботи необхідно встановити швидкість обертання фрези. Робити це потрібно відповідно до типу матеріалу, з яким ви будете працювати, та розміром деталі. Якщо зробити це неправильно, то матеріал може зіпсуватися чи зламатися. Є загальне правило — зі збільшенням діаметра фрези має бути знижена частота обертань. Про більш детальні параметри слід дізнаватись з інструкції до конкретного приладу.

Для роботи з фрезерувальною машиною необхідно підготувати робочий простір — це має бути окремий столярний стіл.

*

Top