Швидко, надійно, зручно: що потрібно знати про сервіси грошових переказів

Проблема переказу грошей в Україну стає все більш актуальною, оскільки чисельність наших співгромадян, що виїжджають на заробітки за кордон, постійно і невпинно зростає

На правах рекламы

За даними НБУ за перші три квартали 2017 року у порівнянні до попереднього періоду обсяг надходжень валюти від них в країну зріс майже на 30%, досягнувши позначки 5,2 млрд. доларів США. За рік до цього аналогічний зріст складав 5,3%. Ця тенденція вказує на те, що в найближчій перспективі потреба в безпечних та економних способах переказу грошей з-за кордону теж зростатиме.

Способи переказів грошей, якими можуть користуватись заробітчани

• З рук до рук. Кількість втрачених та вкрадених грошей, які відправляли додому цим способом, за всі роки його існування, можна порівняти з річним державним бюджетом невеликої країни. Це найбільш ризикований спосіб доправити свої гроші за адресою, але ним все ще продовжує користуватись значна частина людей.

• Банки та фінансові компанії. Чим солідніша установа, тим більше в ній бюрократичних формальностей, що стосується і грошових переказів. Клієнти таких установ часто скаржаться на черги і значну втрату часу.

• Перекази з карти на карту. Ті, хто користується цим способом переказів, змушені платити двічі за конвертацію валют та комісійну винагороду за банківські послуги. При всіх перевагах банків і платіжних карт їхні послуги обходяться досить дорого і вони обмежені мірою розгалуження інфраструктури цих установ. Це стосується наявності банкоматів і відділень банків в потрібному для вас місці.

• Гібридна модель. Цей спосіб грошових переказів з’явився порівняно недавно. Він полягає в прийому грошей з банківської карти відправника через Інтернет. В подальшому гроші переказують за вказаною адресою, де їх можна отримати в готівковій формі.

Гібридна модель грошових переказів достатньо швидко набула популярність. Вона довела, що фінансові послуги можуть бути набагато зручнішими, дешевшими, швидшими та позбавленими недоліків, які притаманні класичним фінансовим установам. Ми провели аналіз роботи багатьох операторів, що надають цей вид послуг, та зупинились на британській компанії Moneyto Ltd.

Вона працює на ринку грошових переказів з 2004 року, а через десять років повністю перейшла на роботу по гібридній моделі надання послуг. Для цього компанія вклала значні інвестиції в забезпечення безпеки переказів та налагодження найсучаснішого сервісу для клієнтів. Вона здійснює грошові перекази з Великобританії та багатьох країн Європи більше ніж в тридцять інших країн, у тому числі всі з колишнього СРСР.

В Україні перекази через систему Moneyto можна отримати в 8000 пунктах видачі готівки, які знаходяться в партнерських банківських та фінансових установах британської компанії. Серед них Приватбанк, Ощадбанк та інші. Вже перше наше звернення в головний офіс  Moneyto принесло приємну несподіванку. Нам запропонували спілкуватись українською мовою. На наше мовчазне здивування працівник компанії пояснив: «Ми намагаємось, аби наші клієнти завжди могли отримати відповіді на свої запитання на зручній і звичній для них мові. Це стосується звернень в будь-якому вигляді та форматі – телефон, електронна пошта, фейсбук, чи інше. Оператори компанії загалом володіють всіма мовами країн, де працює Moneyto».

                    

Такий вступ переконав нас, що ми не помилились з вибором, і перейшли до запитань. Першим з них стало:

— У чому полягає успіх гібридної моделі грошових переказів та зростаючий попит на її послуги?

— Вона найбільш зручна для клієнта. Той, хто хоч трохи володіє сучасними інформаційними технологіями легко опанує цей сервіс, який збереже вам чимало часу і грошей. Вам не потрібно ходити в офіси, носити в каси готівку. Користуватись нашою системою переказів можна з будь-якого місця, де є доступ до Інтернету. З нашого сайту можна відправити гроші з банківських карток VISA або Mastercard, а переказ буде отриманий готівкою.

— А вартість послуг? Справді невисока?

— Ми пропонуємо найсучасніший якісний сервіс за дуже поміркованими цінами. Переказ грошей системою Moneyto коштує від одного євро, але не більше ніж пів відсотка від загальної суми переказу. При цьому наша компанія працює з актуальними валютними курсами для конвертації грошей.

Серед іншої  інформації, що ми отримали, нас зацікавило надання консультаційних послуг по фінансовим та юридичним питанням, що є дуже важливими для трудових мігрантів. Ця послуга особливо стане у пригоді тим, хто вперше опинився за кордоном взагалі і в конкретній країні зокрема. Нам сподобалась філософія роботи компанії, в якій працює команда справжніх однодумців. Вона скерована на ефективну співпрацю з клієнтами та надання їм якісного, безпечного та недорогого сервісу грошових переказів.

А ще компанія запустила для своїх клієнтів проект «З Moneyto по рідним краям». Його веде професійний відеоблогер, який знімає відео сюжети з тих країн і міст, які обираєте ви. Якщо ви з якихось причин самі не маєте змоги відвідати рідні місця, такі відео подорожі підтримають вас у важку хвилину.

*

Top