Програвачі вінілу в подарунок

На правах реклами

Тим, хто любить живий об’ємний звук, має колекцію вінілових платівок або тільки мріє її зібрати, а також віддає перевагу «теплим ламповим» речам, можна вибрати на подарунок якісний вініловий програвач. З ним легко створити незабутню інтимну атмосферу, поностальгувати або влаштувати гучну вечірку для друзів.

За якими критеріями вибирати програвачі вінілу?

Основні критерії – це якість звуку, дизайн та технічне устаткування. Враховуючи ці характеристики, є сенс виділити три категорії цих музичних пристроїв: початкового, середнього та просунутого рівнів. Розповімо про особливості кожного з них детальніше.

— Початковий рівень передбачає мінімальний перелік вимог до технічного устаткування та акцент на зовнішньому вигляді. Ймовірно, такий програвач слугуватиме насамперед оригінальним предметом інтер’єру та буде в користуванні епізодично. До цієї категорії потрапляють  недорогі переносні моделі у вигляді різнокольорових валізок.

— Вінілові програвачі середнього рівня мають більш складну будову: у них є основа (та сама валізка або ящик), опорний стіл, тонарм та картридж із голкою, зазвичай сховані під захисною кришкою. У таких моделях варто звертати увагу на притисну силу голки на платівку та наявність антискейтінгу, що не дає голці самостійно з’їжджати до центру або до краю вінілу.

— Просунутий рівень передбачає високі вимоги саме до технічних характеристик. Тут так само будуть важливими притискна сила голки та підтримка антискейтінгу, а також особливості виконання тонарма та картриджа, швидкість обертання, спосіб заточення голки, тип приводу та керування, наявність фонокоректора та ін.

При цьому слід розуміти, що навіть найдорожчі програвачі вінілу не зможуть замінити сучасну цифрову аудиосистему. Але вони здатні подарувати незабутні відчуття не тільки під час прослуховування музики, а й у процесі користування, що передбачає знання певних тонкощів налаштувань та їхнього впливу на кінцеве звучання композицій.

Кому і коли варто дарувати вінілові програвачі?

Якщо прагнете справити гарне враження і подарувати незабутні емоції справжньому меломану, вініловий програвач купити можна з будь-якого приводу: на день народження, успішне закінчення навчання, річницю весілля, Новий рік, професійне свято тощо. Для таких людей це не просто музичний пристрій, що подарує нове життя вінтажній колекції вінілу, а ще й повноцінний елемент дизайну інтер’єру.

На сайті FAMA можна вибрати та купити стильні та якісні вінілові програвачі на будь-який смак та бюджет. У наявності моделі в різноманітній кольоровій гамі, в класичному та ретростилях, у портативному та стаціонарному виконанні.

*

Top