Переваги та протипоказання для занять на біговій доріжці

На правах реклами

Одним із найпопулярніших видів тренажерів є спеціальна доріжка для бігу. Вона встановлюється вдома або у спортзалі, дозволяючи займатися спортом навіть у невеликому приміщенні. Існують різні види подібних тренажерів. Вони можуть мати доріжку з різного покриття, її кут нахилу змінюється відповідно до потреби користувача. Система сенсорів контролює фізичні показники, інтенсивність тренування та інші параметри.

Сучасна бігова доріжка має низку позитивних якостей. Але варто враховувати, що є й список певних протипоказань для занять подібним видом тренувань. Тому перед покупкою доріжки для бігу потрібно докладніше ознайомитися з перевагами та недоліками представленого тренажера.

Переваги бігової доріжки

Бігова доріжка краща для тих, хто хоче схуднути, зміцнити серцево-судинну систему. Існує низка переваг використання цього тренажера:

  •       Займатися бігом можна за будь-яких умов, в обмеженому просторі. На вулиці в погану погоду займатися бігом складно та некомфортно.
  •       Навантаження на тренажері практично можна порівняти з бігом у реальних умовах. Користувач має змогу вибирати темп, навантаження. Також конструкція тренажера не сковує рухів.
  •       Завдяки системі дзеркал вдається контролювати техніку бігу.
  •       Більшість доріжок мають спеціальну амортизацію. Це знижує навантаження на суглоби, чого складно досягти при тренуванні на вулиці. Полотно доріжки можна порівняти з ґрунтовою дорогою. Тому займатися на такому тренажері можуть навіть люди із зайвою вагою, яким не рекомендується бігати по асфальтовій доріжці.
  •       Техніка дозволяє керувати швидкостями та навантаженнями, налаштовувати оптимальні режими. Тому займатися на доріжці можуть люди із різною підготовкою.

Ціна бігової доріжки є прийнятною для більшості покупців. При цьому вона окупиться приблизно за рік, якщо порівнювати цю покупку із придбанням абонементу до спортзалу.

Протипоказання до тренувань

Є низка протипоказань для занять на біговій доріжці. Не можна тренуватися при наявності будь-яких захворювань у гострій формі або при загостренні хронічних патологій. Протипоказаннями є бронхіальна астма, серцева та легенева недостатність, захворювання серця. Біг протипоказаний людям із остеохондрозом, порушеннями опорно-рухового апарату, травмами. Тому рекомендується проконсультуватися у лікаря перед початком тренувань на біговій доріжці.

*

Top