Харківська компанія безоплатно надає для тактичних тренувань ЗСУ і Тероборони лазертаг-обладнання. Інформація як отримати допомогу

За допомогою гри відпрацьовується правильна позиція та своєчасне переміщення бійців

Харківський виробник Lasertag.Net, що виготовляє обладнання для спортивно-розважальної гри лазертаг, допомагає українським бійцям та загонам тероборони в тактичних тренуваннях. Для цього компанія безплатно надає комплекти обладнання, в деякі з них окрім лазерів вмонтовані шокери. Бійці навчаються правильного руху на місцевості, зачистки міста й інших територій, евакуації потерпілих, комунікації між собою та підрозділами. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

«З початком повномасштабної війни ми всі зрозуміли, що кожен з нас має перемагати в тому, в чому найбільше розуміється… Наша компанія робить те, чим займалася останні 15 років – надає обладнання для тактичної підготовки. Щоправда, це вже не розважальний формат, не тімбілдинг, але з усім тим це рятує життя та наближає нашу перемогу», – розповідає Михайло Обод співзасновник Lasertag.Net.

Його компанія до 24 лютого мала велике виробництво у Харкові. З початком війни співробітників та обладнання довелося евакуювати. Натепер виробництво розташоване в Чернівцях, а філія збору обладнання – в Естонії. Деякі працівники виїхали за кордон, частина евакуювалася в Чернівці, дехто лишається у Харкові з особистих причин. Маючи клієнтів у 66 країнах, Lasertag.Net продовжує виконувати замовлення, щоб заробляти кошти й виплачувати заробітну плату. Водночас компанія допомагає ЗСУ.

Від початку квітня компанія надіслала 180 комплектів для лазертагу. З їхньою допомогою підготовку пройшли кілька тисяч солдатів, кажуть на підприємстві. Лише на одній локації можуть тренуватися протягом доби 600 людей (відео одного з тренувань див. тут).

«Правильна позиція та своєчасне переміщення – запорука виживання під час військових дій. Саме це відпрацьовується за допомогою лазертагу. Наразі робимо методичку з особливостями використання обладнання у тренуваннях. Особливу увагу надаємо порятунку поранених та евакуації поранених/загиблих з-під вогню, комунікації між загонами в бойових умовах, ідентифікації свій/чужий», – наголошує співзасновник компанії.

Щоб отримати комплект лазертагу для тренування потрібно написати на пошту forpostpaint@gmail.com, описати потреби загону чи бійців та лишити свої контакти.

Інформаційно. Лазертаг (від англ laser – лазер і tag – мітка) – тактична спортивно-розважальна гра в реальному часі і просторі, що розвиває у гравців швидкість пересування, фізичну витривалість, швидкість мислення, тактичну кмітливість та командний дух.

Учасники використовують макети зброї (тагери), обладнані інфрачервоним випромінювачем, який дублюється променем видимого світла, для поразки супротивників або окремих цілей. Кожен гравець вдягнутий у елементи екіпірування, яке має чутливі до інфрачервоного випромінювання датчики. З моменту свого виникнення в 1979 році, з випуском іграшки Star Trek Electronic Phasers, виробленої брендом South Bend Electronics Мілтона Бредлі, лазертаг перетворився на різні види гри як у приміщенні, так і на вулиці.

*

Top