Чому пральна машина не гріє воду

На правах реклами

Для досягнення максимального результату від прання необхідно обрати правильний температурний режим. Адже деякі види забруднень можливо відіпрати лише у гарячій воді. Тож якщо ви виставили режим прання, який передбачає температуру понад 40 C, а одяг так і не відіправся, вірогідно, пральна машина припинила гріти воду.

Щоб однозначно переконатись, що пральна машина не нагріває воду, можете виконати невеликий тест: запустіть пральну машину та оберіть будь-який режим прання, де температура підвищує 40 С, зачекайте 10-15 хвилин та торкніться стінок або люку пральної машини. Якщо вони холодні, нагрів води не відбувається.

Причин, чому пралка не гріє воду, може бути декілька:

  1. Пошкодження нагрівального елемента. Це відбувається через накопичення бруду на накипу на стінках елемента, що суттєво знижує його можливість тепловіддачі, від чого він перегрівається та перегорає. Він не підлягає подальшому ремонту, єдиний варіант – заміна.
  2. Несправний датчик температури. Його завдання – контроль температури води. Якщо вона зависока, датчик відключає нагрівальний елемент. Якщо датчик вийшов з ладу, напруга не надходить до нагрівального елемент та, як наслідок, вода не нагрівається.
  3. Несправність модуля керування пральною машиною. Це трапляється, якщо перегоріли контакти реле, які відповідають на ввімкнення/вимкнення нагрівального елемента, або коли виходить з ладу один з елементів електричного ланцюга нагрівача.

Самостійно виконувати будь-які маніпуляції задля усунення вищевказаних причин не варто, адже ви можете не тільки зруйнувати складну електроніку, а й завдати шкоди самому собі. У такому випадку краще одразу викликати майстра з ремонту пральних машин.

Перша Київська Сервісна Служба – компанія, яка здійснює ремонт пральної машини усіх відомих моделей та брендів у Києві та передмісті. На виконані роботи розповсюджується гарантія терміном від 1 до 2 років, якщо не було стороннього втручання.

Співробітники служби не лише відновлюють коректну роботу пральних машин у сервісному центрі, а й здійснюють виїзди та ремонт пральних машин вдома у замовника.

*

Top