ГПУ с НАБУ завалены миллионом незавершенных дел

До судов дошли только десятки производств, - пожаловался генпрокурор

На сегодняшний день Генеральная прокуратура Украины (ГПУ) совместно с Национальным антикоррупционным бюро Украины (НАБУ) расследуют 1,2 миллиона дел, которые касаются 150 тысяч украинских чиновников, — рассказало генпрокурор Юрий Луценко в интервью немецкому изданию Bild.

«Совместно мы несем ответственность за 150 тысяч (украинских – Ред.) государственных служащих и 1,2 миллиона незавершенных дел. Десятки дел переданы в суд, и я с нетерпением жду приговоров», — отметил глава ГПУ.

Комментируя причины конфликта между Генпрокуратурой и НАБУ, Луценко пояснил, что трения происходят якобы из-за малого штата антикоррупционного бюро. В частности, Луценко отметил, что его ведомство насчитывает 10 тысяч сотрудников, и 800 из них — следователи. В то же время у НАБУ насчитывается на сегодняшний день только 220 следователей.

«Почему они (сотрудники НАБУ — Ред.) меня критикуют?.. Потому что я выдвинул обвинения тем политикам и судьям, которых они сами хотели привлечь к ответственности, но не смогли из-за недоукомплектованности», — сказал генпрокурор.

Напомним, на прошлой неделе ГПУ совместно с МВД объявили о новом резонансном деле и провели обыски со следственными действиями в табачной компании «Тедис Украина» и АМКУ.

Один коментар;

  1. Кость said:

    Замість того, щоб жалібно скавуліти, виправдовуючи свою бездіяльність, треба наполягати на докорінній модернізації правоохоронної системи. Згадайте хоча б розстріл поліцейських в Дніпрі 25.09.16 — ублюдка, який їх розстріляв і добивав вже лежачих, схопили з кулею зі ствола поліціанта в животі, відезапис є, свідки є. Чого ще треба? І чим пишається прокуратура, передаючи справу до суду лише в січні 2017 року? А потім ще суд буде тягнутись з пів-року, це в оптимальному варіанті, якщо якийсь «добрий дядя» не підгонить йому дуже дорогих адвокатів, які зможуть процес на три роки. Звідки ж таку масу прокурорів взяти на таку масу уйопків? А нормально булоб — максимум 10 днів розслідування, 2-3 дні суд і вирок. Приведення вироку в дію можна відтермінувати на один рік для розгляду апеляцій, збору зацікавленими додаткових доказів, але злочинець має вже сидіти в камері смертників, а не знущатись разом з адвокатом над суспільством, заявляючи, що утримання підозрюваного за ґратами порушує його права. Треба констатувати, що правоохоронна система України зруйнована прихвостнями бандюковичів на кшалт Кивалова. Ніякому реформуванню вона вже не підлягає, її треба створювати з нуля. Соплежуйство зі створенням нової правоохоронної системи разом з дискримінацією діячів старої приведе лише до судів «Лінча» і судів «революційної доцільності».

*

Top